2023 v This One Rok Růstu

Jak jsme prožili rok 2023

Rok 2023 utekl neuvěřitelným tempem a byl pro nás všechny akční, plný výzev, změn a příležitostí. I když jsem předvídala velký rozmach v oblasti digitalizace a inovace nejen v účetnictví, letošní rok překonal mé očekávání. Byli jsme svědky toho, jak se náš obor ještě více transformuje díky novým technologiím, zejména umělé inteligenci, robotům a kryptoměnám. A chtěla bych se s vámi podělit o některé z našich nejvýznamnějších okamžiků a úspěchů v roce 2023.

V roce 2023 jsme se stali součástí skupiny ETL Global, mezinárodní sítě účetních a poradenských firem, která působí ve více než 100 zemích světa. Tímto krokem jsme rozšířili naše obzory, získali přístup k novým trhům, zdrojům a znalostem, a zároveň jsme si zachovali naši lokální identitu a hodnoty. K ETL Global patří motto „LOCAL BUSINESS. GLOBAL VISION“, které je nám velmi blízké. Jsme hrdí na to, že jsme součástí této rodiny, která nám umožňuje poskytovat našim klientům nejlepší služby na lokální i globální úrovni.

V roce 2023 jsme vyzkoušeli a implementovali několik nových aplikací a systémů, které nám ještě více pomáhají s digitalizací a automatizací našich i vašich procesů. Rozrostl se nám digitální tým, účetní a daňové oddělní se zvládlo postarat o řadu nových klientů. Zaběhli se všechny nové služby. Ještě více jsme zapracovali na sdílení našich zkušeností, například tím, že jsme se rozhodli publikovat případové studie, které si můžete přečíst na našich webových stránkách. Popsali jsme hned několik případů digitalizace účetnictví a digitální transformace interních i externích účetních kanceláří. Dočtete se o oblíbených automatizacích a použitých robotech. Velkým tématem byl reporting a služba externího CFO. Zaměřili jsme se na daně a účetnictví v oblasti kryptoaktiv, které jsou stále populárnější a důležitější v digitální ekonomice. Získali jsme nejen potřebné znalosti a zkušenosti, ale naučili jsme se také, jak správně vést účetnictví, plnit daňové povinnosti, a optimalizovat daňovou zátěž klientům, kteří se zabývají kryptoaktivy.

Jedním z hlavních témat roku 2023 byla umělá inteligence a její vliv v našem oboru. Jako účetní firma vidíme její obrovský potenciál, a uvědomujeme si, jak moc by mohla změnit náš svět – konec papírování, konec rutinní práce, nástup automatizací, rychlých analýz a optimalizací. Místo toho bychom se mohli soustředit na to, co je pro nás a naše klienty opravdu důležité – poradenství, strategie, plánování, inovace. O umělé inteligenci jsme si letos jen nečetli, ale vyzkoušeli si ji hned v několika provedeních. Velkou část našeho týmu inspirovala k nalezení oblasti, které díky AI zefektivnila, a používá ji na denní bázi. Pokrýváme oblasti přes marketing, programování až po finanční analýzy. Dokonce jsme si na Hackatonu naprogramovali AI chatbota, který už neúnavně řeší naše směrnice. 

„Děkujeme za důvěru“

V roce 2023 jsme se také účastnili mnoha konferencí a seminářů, které nám přinesly nové zkušenosti, inspiraci a kontakty. This One jste mohli potkat na BTC Prague, Chaincampu, na konferenci o kryptoměnách, konferenci o digitalizaci účetnictví 2023 nebo o marketingu v daňové oblasti. Navštívili jsme Berlín při ETL konferenci a zakončili vše Hackatonem. Pořádali jsme také naše vlastní workshopy a semináře, kde jsme vám předávali informace z oblasti kryptoaktiv a digitální transformace, a k těmto tématům vznikly i ebooky, které jste si mohli stáhnout. Po tomto výčtu si vybavuji to neuvěřitelné množství práce, které má celý náš tým za sebou. A díky takovému týmu jsem dostala ocenění Manažerka digitálního věku a byli jsme nominovaní na účetní firmu roku 2023.

A když zmiňuji tým This One, musím zdůraznit, jak letos vyrostl nejen početně, ale i v rozvoji profesním a osobním. Snažila jsem se kolegy co nejvíce podpořit v tom, aby se vzdělávali, rozvíjeli, a zkoušeli nové věci. Oceňuji jejich nasazení při plnění požadavků, které jsem na ně kladla. A musím napsat slova uznání za jejich celoroční práci. Mí kolegové jsou tím největším kapitálem, který mám, a proto se snažím, aby byli spokojení a umožnit jim, aby dělali to, co je baví. Nejsme však jen pracovní kolegové. V roce 2023 jsme sdíleli spoustu osobních věcí. Prožili jsme spolu mnoho radostných i smutných chvilek, které nás utužili jako tým, ale i jako přátele. Slavili jsme spolu svatby, narození dětí, narozeniny, výročí, ale sdíleli i smutek z rozvodů, odchodů, nemocí, nebo ztráty blízkých. Společně jsme čelili složité ekonomické a politické situaci v naší zemi ale i ve světe. A ty vzpomínky na sdílení nám zůstanou.

Rok 2023 byl pro nás všechny velmi obohacující, poučný a naplňující. Děkuji všem našim klientům, partnerům, kolegům a přátelům, kteří byli s námi v tomto roce, a kteří nám pomohli dosáhnout našich cílů, překonat naše překážky, a naplnit naše sny. Jsem vděčná za všechno, co jsme společně prožili, a těšíme se na to, co nás čeká v roce 2024. Věřím, že bude ještě lepší, zajímavější a šťastnější. Přeji vám všem krásné Vánoce a šťastný nový rok. Ať vás provází láska, zdraví, mír a prosperita.

Těšíme se na vás v roce 2024.

S láskou, za celý dreamteam This One,
Marcela